AIN SI KURA-KURA COMEL ^^

Tuesday, 15 May 2012

Cerita Aqu *_*

Assalamualaikum sahabat2 yg comel2 dan manis2 sekalian. terlebih dahulu dpanjatkn kesyukuran kepada yg maha esa,kerana hari ini kita masih lagi menghirup udara yg segar,rahmat daripadany. hmmm ... terasa dihargai hari nie.semalam kepenatan yg teramat sangat. alhamdulillah semuanya bjalan dgn baik. Alhamdulillah syukur. :) Ya Allah,aku memohon kepadamu,kau lindungi lah aku daripada jin dan syaitan. Lindungi aku Ya Allah.Amin... hri nie aku pg ke hospital, rutin setiap bulan aku :) . hri ni check darah, ESR ada tinggi cket 82 . tp syukur la HB aku okey. Just satu je, tmpat yg sakit tu, doktor ckap tkena jangkitan kuman2 kat ctu, jd dia bg antibiotik dan tengok perubahan yg blaku pd 29 hri bln nie. Aku hanya mampu berdoa agar smuanya baik2. Kita merancang Allah yg menentukan. lama dha xsolat jemaah sama2. Malam nie kiteorg sekeluarga solat jemaah sama2. Lepas abis solat mcm biasa la kan salam ayah. hmmm masa tu ayah pesan jgn sesekali tinggalkn solat,ngaji kena slalu. hafal surah2. minta djauhkn dari bnda yg xbaik. Selepas apa yg berlaku semalam[Rukyah]. Pertama skali dalam hidup aku,yg hanya ALLAH je yg tahu perasaan masa tuh. tp syukur,smua ny alhamdulillah bjalan dgn lancar.walaupun lepas tu aku terasa lemah sgt2. sbb aku xsdr apa yg berlaku dgn aku spnjang tu.kdg2 tu aku,kdg2 bkn.mudah-mudahan smua nya baik2 selepas nie.Kuatkan IMAN KU YA ALLAH,YA ALLAH LINDUNGI AKU YA ALLAH . Hari ni pon masih ag terasa lemah dan penat, tp xseperti semalam. Alhamdulillah . Aku sedih tp, aku kena kuat hadapi smua ni. Kalau Aku kuat, insyaallah smua tu boleh di atasi . Amin.


Pangkal dari jalan (Islam) ini ada pada empat perkara: “cinta pada Yang Agung, benci kepada yang Fana, mengikuti pada Alquran yang diturunkan, dan takut akan tergelincir (dalam kesesatan)".-Dzunnun al-Misri