AIN SI KURA-KURA COMEL ^^

Thursday, 7 March 2013

Menutup aurat dan Mendedahkn Aurat??

Assalamualaikum sahabat blogger ku,, okey, hari nie kite nk bercreita tentang perempuan yg menutup aurat dan perempuan yang tak menutup aurat . . . Dan pada masa kini d kalangan para remaja kita, byk di mempersoalkn tentang " perempuan yg menutup aurat tidak semesty nye BAIK SANGAT dari perempuan yang MENDEDAH OR TAK MENUTUP AURAT . . . 


Janganlah disalahkan tudung jika akhlak seseorang itu buruk...menutup aurat itu perintah Allah…sama ada manusia itu baik atau jahat…kan itu perintah Allah…kita tak boleh pertikaikan……”
“Jika akhlak seseorang itu jahat…..maka dia akan dikira dosanya mengikut akhlaknya yang jahat….tetapi jika dia tidak memakai tudung menutup aurat…..maka dosanya akan bertambah lagi…janganlah kita melakukan satu dosa…kemudian kita tambah lagi dosa…akibatnya derita kita di akhirat..lama kita diazab di dalam neraka…..!!! Nauzubillahiminzalik ya ukh . . .

Tentang perempuan tidak bertudung walaupun dia..baik…buat amalan baik….pemurah…menolong orang…sememangnya dia akan mendapat pahala dengan amalan baik yang dilakukan….tetapi ingat…Nabi saw pernah menerangkan di dalam satu riwayat….bahawa diakhirat nanti apabila kita dihadapkan di hadapan Allah swt…kita akan ditanya..tentang dosa dan pahala….jika ada dosa yang kita lakukan…maka pahala kita akan dipotong….jika kita banyak melakukan amalan baik sekalipun…tetapi jika tidak menutup aurat….pahala kita akan dipotong mengikut lama mana kita mendedahkan aurat ketika di dunia ini semasa kita hidup….sehingga tiada lagi pahala yang nak dipotong..kita tanggung pula dosa orang yang rosak matanya..akhlaknya…disebabkan oleh kita yang membuka aurat….sehingga kita menjadi manusia yang paling muflis di akhirat lalu dicampakkan kita ke dalam neraka.”

“Ada pun perempuan yang bertudung…dia terlepas dari dosa mendedahkan aurat…. Dan jika dia melakukan dosa yang lain…yakni seperti mencaci..mengata…sombong..dan sebagainya…maka itu dosa lain yang dia kena memohon dari Allah keampunan …agar tidak di azab di akhirat….sekiranya tidak dia akan diazab mengikut dosa yang dilakukan…..cumanya tempoh diazab itu tidaklah selama tempoh azab dosa orang yang mendedahkan aurat..kerana tempoh tinggal di neraka disebabkan oleh dosa buka aurat ni… lama sangat.”



“Satu perkara yang mesti kita ingat…dan perbetulkan persepsi kita…..berubah jadi baik dan bertaubat adalah perkara yang tak boleh ditangguh-tangguh…….berubah dan bertaubat mesti dilakukan serta merta …kerana jika kita tangguh dan tunggu dulu…..tkut nanti dikhuatiri kita tidak sempat..BERTAUBAT dan BERUBAH…kerana ajal maut itu tidak kita tahu bila tibanya…Apakah kita boleh menjamin umur kita panjang??? Apakah kita boleh hidup sehingga ke detik masa kita bertaubat dan berubah……”please don’t make your life as a gambling game”jangan perjudikan hidup kita dengan hanya bersandarkan harapan yang tak pasti…..” Jika kita menyatakan kita kena tunggu sehingga dah benar-benar baik dan bersedia baru kita pakai tudung menutup aurat……maka adakah umur kita sepanjang itu untuk sampai ke detik itu????? Jika kita dimatikan Allah bagaimana???”

“Samalah seperti kita yang tidak mahu berkahwin hanya kerana nak menunggu calon suami yang benar-benar perfect..hensem….macho…hmmm sampai ke tua la tak kahwin jawabnya”

“Biarlah kita menangis di dunia ini kerana mentaati perintah Allah dari kita menangis di akhirat kerana di azab akibat mengingkari perintah Allah” . . . WALLAH HU' ALAM
Semoga ianya bermanfaat buat sahabat2 , , , terutamanya kepada anak2 perempuan . . . selangkah kaki kita keluar dari rumah dalam keadaan TIDAK MENUTUP AURAT . . . semakin dekatlah LANGKAH KAKI SEORANG AYAH untuk mendekati neraka . . . sayang AYAH . . . sayang IBU . . . kalau xsayang pergi buat. . . kalau sayang . . .plizzzz3 . . . DON't Do IT syg!!

 

Kalau nak tau, perempuan yg menutup aurat nie sebenarnye SWEET . . . percayalah . . . kalau tak prcaya TRY to wear HIJJAB and see the DIFFERENCE BETWEEN our face with HIJJAB and without wearing HIJJAB . . . ^^ selamat mencuba . . . . sayang sahabat . .!!!! Assalamualaikum JazakAllah . . .