AIN SI KURA-KURA COMEL ^^

Tuesday, 15 January 2013

Kutiplah ILMU ALLAH sebanyak mungkin

Assalamualaikum sahabat2 ku sayang , , , hmmm , , , lama dha xupdate blog n khabarkn berite :) . . . okey , , , nie dha masuk sem baru dha ,, skrg dha masuk week yg ke 2 di kolej , , , result pon dh kluar ,, Alhamdulillah , , , dgn izin Allah , , , berkat doa dn usaha lulus segalanya , , , ^^ xbyk pon , , , 3.04 jak syukur lha kan ^^ 
Minggu lepas sibuk dgn class n malam ada orientasi bersama2 student baru yg masuk mndaftar d kolej , , , smua ny berjalan dgn lancar ,, masa malam orientasi nie td, cik kura2 jadi facy , , , woww ,, tp siang ny xdpt nk bsama2 dgn group sbb ada classs ,, n masa malam last persembahan ,, kiteorg bertungkus lumus belajar tarian n lakonan yg di fikirkn last minute ,, huh ,, nasib lha ada adeq cik kura2 (Appy) yg sanggup tolong ,, Makasih ya Adeq kakak ^^ . . . kalau xde die, ntahhh ,, mnjadi or x smua tu ,, apa2 pon ,, malam tu kiteorg enjoy n happyyyyy , , , , walau skejap je bsama dgn group nie , cik kura2 bpuas hati sbb dieorg ada usaha utk lakukn smua tu ,, 

GROUP: Ular ketawa , , , naaaa ,, haha ,, xpernah2 kn tengok ular ketawa,, nie lha dia,, group ular ketawa ,, ada mcm2 lg nma group yg aneh2 ,, hehe ,,


Okey ,, berbalik kepada tajuk sbenar ,, hehe ,,
Di sini cik kura2 nak kongsikan kata2 seorang sahabat cik kura2 nie,, di harap kn rakan2 blogger n sesiapa je yg singgah d blogger cik kura2 ni mengambil manfaat n selami dalam diri tentang khidupan kta di dunia Allah nie ,, okey . . . ^^

Duhai sahabat seperjuangan ahli sunnah wal jama'ah. Nasihat d sini tanda syg, kepada siapakah? ? ?
Sayang akan agama islam, agama Nabi Muhammad, Agama ALLAH.
tak usah pening2 kan kepala kita fikir pasal pakwe makwe ni, ingat lah. . . . Sesungguhnya Jodoh, Pertemuan, Kematian, TaQdir d tgn ALLAH, dan sudah pun tertulis d luh mahfuz . .

Tugas kita sekarang yg masih blaja ni, cuba mengutip sebanyak mungkin ilmu ALLAH yg maha luas ni. Jgn sia2 kan masa yg kita ada tu, untuk fikirkn masalah yg x penting, buat serabut kepala je . . cthnya masalah cinta cintun . . haih!! haaaaaaaaa ....
Kita semua ni ada masalah yg lagi besar untuk d fikir kan, yakni fikir kan soal umat. Bukan la nk ckap dri ni adzim ke apa, cuma semakin risau dgn kelakuan umat baginda sekarang, termasuk jugak dri yg jahil ni, insya'ALLAH sma2 kita mengubah ke arah yg lebih baik . . ^^

Dri ini sememangnya jahil, dan kalau nk ikutkan memang xlayak pun nk nasihat dan menegur org ni. Tpi, atas dasar rse tanggungjawab sbgai muslim, insya'ALLAH akan buat mana yg termampu je . . sapa yg xmau terima tu, xpelah, mungkin cara ana x ley pkai. semoga dberi petunjuk oleh ALLAH . . :)

Kepada yang lain, truskanlah berpesan-pesan kepada kebaikan, dengan penuh kesabaran. Jangan menjadi Muslim yang pentingkan diri, merasa nikmat IMAN dan ISLAM sendirian. Islam melarang menjadi Muslim yang pentingkan diri sendiri, Islam menyuruh umatnya menyebarkan dua nikmat tersebut iaitu IMAN dan ISLAM kepada seluruh manusia. Rugilah sapa2 yg menikmati IMAN dan ISLAM bersendirian, kecuali jika mereka berkongsi bersama nikmat tesebut dengan menjalankan aktiviti dakwah.
insya'ALLAH, dengan izinNYA ^_^


Semoga bermanfaat ye sahabat :) 

Assalamualaikum Jazakallah , , ,