AIN SI KURA-KURA COMEL ^^

Saturday, 6 October 2012

REdha

Assalamualaikum sahabat2 ku sayang . . . hari nie cik kura2 xbuat apa2 just on9,mkn n tdor,, hmmmm ,, malas nye cik kura2 hri nie,, bkn ape cik kura2 rasa xsihat. hmmm ,, xtau lha sebab apa,, nk kata xmakan,, smua cukup, tapi lemah semacam start pagi td.. hmmm ,, mudah2 han lha selepas mkn obat nie kurang ckit rasa sakit nie,, sbb isnin nie dha nak start practical lg,, lgipun next week adalah last week practical kat clinic .. 
Ermm ,, 12 0ctober nie pegi check up dekat clinic lagi, mcm biasa la kan rutin hidup cik kura2 setiap bulan ,, harap2 smua nya baik2 je mcm selalu,, xmau dha asyik jatuh sakit. . . hari tu dha kena UTI (urinary tract infection) skrg kena minum byk2 plain water supaya dapat bntu buah pinggang untuk menapis segala2nya dengan baik ,, sbb skrg masih on treatment ag, byk ubat yg kna makan,kalau x bantu,, hmm ,, tau2 lha apa yg akn jd kan ,,  xmau dha,, sakit sgt2 ,, menangis je kerja,, alaaa ,, congeekkk nye ,, haha ,, hmmmm ,, tp seriously memg sakit,, xdapat buat apa2 kalau dha sakit, Alhamdulillah ,, lepas pg hptal hri tu rasanya okey ckit, so, lepas nie cik kura2 msty kuat. Kuat utk hadapi apa2 je cabaran yg akan ada selepas ni ,, Caiyok!! sbb kta pun xtau kn apa yg akn blaku lepas nie ,, jadi sentiasa menyediakn payung sebelum hujan ,, kan,, ^^



hmmmm ,, xtau lha,, dh berapa bulan dha blalu,, tetap je sama prasaan nie ,, Ya ALLAH,, bantu aku lalui semua ini ,,
Senyummmm ,, urmm ,, senyuman dan kegembiraan yg terukir pada bibir dan wajah,, rasa mcm lakukan satu kepura puraan je . Rasa xadil pd diri,, hmmmmm ,, "kenapa lha aku nie suka pendam smua bnda" . tp bila menangis je, smua tu hilang mcm tu, tp sekejap je hilang, pastu msti bnda tu singgah lagi kat kepala otak,, zzzzzzz''' annoying betul ,,  xpe lha,, mungkin ianya memg xboleh di lupakan ,, so cik kura2 buat diagnosis sndiri,, kita boleh igt smua tu,, tp jgn sampai ianya mengganggu dri kita,, boleh igt balik,, sbb bila igt smua tu balik, ianya mengajar kita supaya lebih bhati2 selepas ni ,, ^^ Gambatte!! ^^


Apabila kira Redha pada sesuatu yang mengecewakan HATI kita, Maka Percayalah ALLAH akan menggantikan kekecewaan itu dengan sesuatu yang tidak disangka . . . InsyaAllah . . . ^^

hmmmm , , , mungkin yg pergi tu xakan kembali lagi, tetapi percayalah . . . Allah lakukan semua tu kerana dia hendak yg terbaik buat hambanya. so , , xusah sedih2 . . . ^^ biar pun payah utk kita melupakan sesuatu perkara tu, tapi percaya lah Akan ada yang TERBAIK buat diri. Setiap ujian yg ALLAH berikn pada kita, lakukan yg terbaik untuk mengatasi semua tu, tu sebab ALLAH xakan memberikan ujian pada hambanya di luar kemampuan hambanya ,, Yakin kita boleh laluinya, sebab tu ALLAH menguji .. dan .. Ingat ,, ALLAH sayang sbb tu ALLAH menguji . . . 



Amin ALLAHuma Amin , , , semoga dengan kehendaknya ,, hehe ^^ Okeeyy ,, sampai cnie je cerita cik kura2 malam nie ,, selamat malam semua ,, daaaaa jaga diri .. Assalamualaikum Jazakallah . . . .