AIN SI KURA-KURA COMEL ^^

Tuesday, 13 November 2012

Berkat kesabaran . . . ALHAMDULILLAH

Assalamualaikum rakan blogger dan sahabat2 yg di sayangi . .  yg comel2 semua , , ,



Dipanjatkn kesyukuran pada yg maha esa atas apa yg telah dberikan di dalam kehidupan kita . . . tanpa Allah siapa lh kita sebagai hamba NYA . . . biar ujian datang bertubi2 ,, biar ujian datang berkali2, biar ujian datang tanpa di ketahui . . .tetapi . . . hanya di ketahui , , ujian yg datang adalah tanda kerinduan Ya Ilahi terhadap hambanya . . . tanpa ujian yg diberikan di dalan hidup, maka tidak lengkap lh hidup seseorang tersebut , , , salah satunya adalah bagaimana kita mengendalikn sesuatu masalh tersebut dgn cara bagaimana kita akn menempuhinya,, antara berduka, antara gembira dan atara hanya senyuman yg terukir pada bibir . . .
Syukur . . berkat kesabaran semuanya berjalan dgn lancar . . .

                                               

Alhamdulillah . . . hmm . . rakan blogger, hari nie genap 9 bulan cik kura2 on treatment d bawah jagaan pusat tuberculosis sarawak. . . Alhamdulillah . . . selepas genapnya 9 bulan hari nie, cik kura2 dberhentikan dari treatment kerana treatment yg diberikan sudah lengkap . . . Alhamdulillah3 . . dipanjatkn kesyukuran pada yg Maha Esa . . . kerana ujian yg diberikan ini amat2 bernilai bagi cik kura2 , , kerana, ujian nie lh yg mampu mmbuatkn cik kura2 brani dan tabah utk menempuh segala2nya di dalam hidup, berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul. . .



Bila melihat patient yg berada dkat ward ,,sebagai seorg jururawat (student nurse) kita hanya mmpu membantu dan melihat keadaan yg diorg hadapi,, tetapi kita xmerasa kesakitan yg diorang rasa kn ats penyakit yg diorg hadapi . . . betapa sakitny apa yg mreka rasakn. . . hanya Allah yg mengetahui. Sepanjang jadi seorang pesakit nie, cik kura2 dapat rasa smua tu . . .thankz Mak,Bapak, Mama,Ayah,Adeq2,BukMah, Nenek, Kak Nor, Kak Echah,Abang2 n Kawan2 and Family2 cik kura2 yg banyak memberi semangat sepanjang cik kura2 menjalani treatment .yg xputus2 cakap don't give up!! don't give up!! n don't give up!! u can do it!! (obat jgn tinggal)  . . dan buat yg terutama skali cik kura2 nk ucap terima kasih sgt dekat Makwa n Pakwa (kalau kat sarawak pakwa n makwa tu maksud die makcik n pakcik- Anak yg paling 1st dlm keluarga like Mak Long n Pak Long,, hehe) cik kura2 yg byk bantu cik kura2 smasa cik kura2 berada jauh dr keluarga, sebab, makwa n pakwa cik kura2 lh yg bawak cik kura2 utk pergi check up n follow up obat masa cik kura2 masih on treatment semasa cik kura2 sambung balik study kat kolej . . .
                                                
Hari nie ,, gembira sangat2 ,, sebab cik kura2 rasa cik kura2 mampu hadapi smua tu.. sebab dulu, masa 1st tau yg cik kura2 mghidapi penyakit nie, rasa mcm.. Ya Allah, Apa yg aku perlu buat? bagaimana hidup aku ? boleh kh aku tempuh smua nie ?? . . Pastu ,, sering kali pergi klinik utk check up n follow up obat, dari situ jugaklh cik kura2 dapat semangat.. dieorg bole buat .. WHY NOT ME ??  mreka boleh sihat .. WHY NOT ME ?? pastu,, cik kura2 cakap pada dri,, U CAN DO IT SAYANG!! IF THEY CAN DO U ALSO CAN DO IT!! SO, TRUST YOUR SELF !! N FIGHT IT!!! don't bother your feeling.. u want to cry, just cry! but don't ever give up!! . . . Alhamdulillah . . . . for today, genap 9 months n treatment off . . . after that, hve check up again after 3 month start from today . . .

Syukran Ya Rabb , , ,

Setiap ujian yang diberikan tersebut, Akhirnya akan membuahkn kejayaan dan akn mengukirkn sebuah kegembiraan dan senyuman jika kita sentiasa berusaha dan yang penting kesabaran yg yg ada pada diri kita utk menantikn sebuah kejayaan tersebut . . . Amin Allahuma Amin . . .

me: Cik kura-kura

Assalamualaikum . . .