AIN SI KURA-KURA COMEL ^^

Monday, 29 October 2012

AIDIL ADHA ^^


SALAM AIDILADHA . . . buat Sahabat dan keluarga Tersayang . . . . ^^

Okey , , , raya nie td balik kampung .. tapiiiiii . . .  xbalik sorg ,, balik kampung dengan abg2 n kawan abg2 skali ,,, :) hehe . . .

Okey, raya nie td kiteorg ada buat lemang,, buat kuih n yg paling Utama ,, RENDANG . . . hehe ^^ 1st menu katakan. . . .
Tapiiiii . . . yg paling best masa cuti raya nie td,, kiteorg 1 family tarik pukat ,, fuyoooooo!! murah rezeki,, udang banyak sangkuttttt ..!! hehe ,, Apa2 pun memg terbaikkk !!. . . pastu balik nie td ,, byk buah2han ,, terutama skali buah DURIAN ... memg byk . . . . puas makan durian ,, hehe
Dalam raya korban nie jugakk,, kazen cik kura2 kawennn,, buat akad nikah di saratok dekat belah perempuan .. hehe ^^ sweetttttt sgt2 . . . (ehemm!! saborr ye cik kura2, lame lg tuhh) hehe ^^ Apa2 ponnn ,, raya haji tahun nie memg dalam kenangn ,, sbb sebelum nie xbalik pon sbb masa cuti xde ,, cuti pon kadang2 1 hari je,, tp tahun nie,, raya korban jatuh pada hari jumaat (penhulu segala hari) and bertembung pulak dgn hari sabtu dan ahad ,, apa tunggu lagi ,, balik kampung lerrr jawabnyeeerrrr ,,Malam raya pulak tuu,,memg kira special ckit lha raya Aidil Adha tahun nieyh .. heheehee ^^ Igtkan jugak hari tu xdpt nak balik sbb ada aktiviti kolej,, tub2 ,, Alhamdulillah,, dgn izin Allah dapat jugak balik beraya. . . ^^
Okey,, di sini,, cik kura2 nk tunjuk ckit pic masa raya korban hari tu ,, nie die . . .

Mak masak rendang ^^ masa malam cik kura-kura n abg2 balik ^^


                                             
Nie masa buat korban kat rumah pakcik Imat . . . .



Bapak, Abg Nazrin, Abg Din and Abg Apis dekat dusun xjauh dr blakang rumah cik kura2 .. Ngee ,, rumah cik kura-kura dekat dengan dusun durian ,, musin durian nie,, Hari2 mkn duriannn .. nyum2 . . . 





Nie pulak masa kiteorg satu family pegi memukat dekat laut .. Aiwah!! byk udangggggggg .... sedappppp.. cik kura-kura cakap sedapp je,, tp cik kura-kura xdpt mkn udanggg . . . . ngeeee . . . ade lha rugi sikittt ,,hihi ,, tp yg penting mlm tuhh seronok sgt2 ^^





Haaaaaaaaa . . . yg nie masa akad nikah kazen cik kura2 .. kiteorg pegi kat rumah belah pengntin Perempuan sebab majlis akad nikah dekat rumah pengntin perempuan ,, Aiwah!! slamat pengntin baru yerr cik Yahya ^^ hik3 . . . Alhamdulillahhh .. kawen jugak akhirnyeeerr .. hihi .. sweetttttt ^^




 Nie anak saudara cik kura-kura . . dieorg TWIN!! Hana n Hani


Okeyyy ,, yg nie pulak masa kiteorg last day holiday kat rumahhh ,, petang tuh kiteorg pegi pantaiiiiiiii ..!!! Aiwah!! seronokkkk !! sebab pantai kampung cik kura2 cantikkk ... kalau nk nnty boleh pegi sini . . . buat picnic or buat apa2 aktiviti utk family ^^ hehe .. 





 Nie pic yg buat gelak xkering gusii ,,, sape2 yg tengh sedih tuhh,, mehh tengok pic niee,, grenti ketawa ... ^^














hahahahaa ,,, nie lha lemang yg kiteorg bawak balik kat kuching ,, ngeee ,, buat Abg wan,Abg hadi,Abg syamsul, Abg shahidan, Abg nazrin si kecik . . . Slamat menjamu Lemang dari family di kampung ^^ dan Abg Nizam pulak,,,, mak ada kirim ikan utk abg sebab abg tinggal kat luar . . . senang ckit nk masak ,, hehe ^^ Apa2 pun . . . Aidil Adha nie bermakna sgt .. sebab dapat balik n beraya bersama2 dgn keluarga dan jugak Abg nazrin, Abg Din n Abg apis si kecikkk ! ^^ hehe ..




Okey sahabat2 ku,, sampai sini je crita cik kura2 utk Aidil Adha kali nie ,, hehe,, kalau ada silap n terlanjur kata bicara , Cik kura-kura mintak maaf yerr ,, n ,, pic2 nie smua,,, cik kura2 dapatkn dr abg Nazrin n abg Din cik kura2 ^^ .. t.kasih yer abg adeq yg comel2 ^^ hehehe 

SALAM AIDIL ADHA ^^


daaaa . . . Assalamualaikum ^^